Niin tämä sitten siirtyi päivällä tämä aloitus. En ehtinyt eilen aamulla puntarille kun piti lähteä kokoukseen pidemmälle. Niin siinä sitten kävi, että matkalla mieliteot ottivat taas vallan enkä suonut ajatuksia koko tälle asialle.

Mieliteot ja niitä vastaan taistelu tulevat olemaan minulle se vaikein. Luin jo vuosia sitten kirjan Sokeripommi - eroon sokeririippuvuudesta. Sitä lukiessa jotenin tunnistin itseni. SIlti samalla toivon, ettei tämä riippuvuus ole ikuista. En halua liittyä anonyymeihin sokerinsyöjiin ja sanoa loppu elämääni että olen sokeririippuvainen niin kuin aloholistien kuuluisi sanoa. Haluan, että kykenen hallitsemaan elämäni, niin ettei jossain taustalla kummittele se sokeripeikko ja pelko siitä, että jos laitan pienenkin murusen suuhuni retkahdan taas. Haluan hallita sokeria enkä niin että sokeri hallitsee minua! Haluan voida joskus nauttia niistä asioista jotka nyt tuottavat minulle tuskan tunteen kun tunnen epäonnistuvani heti kun annan mieliteolle vallan ja ostan sen ihanan Geisha patukan tai pussillisen lakritsaa. Aion oppia hallitsemaan halujani niin, että näiden tuotteiden suurkulutus vain lakkaa ja ne korvautuvat herkuilla jotka ovat terveellisiä.

Juuri nyt luen eräästä kirjahyllysta ihan vahingossa löytämääni kirjaa Freedom - The Chopra Centre method for overcoming addiction and other destructive Habits. Kirjassa siis puhutaan yleisesti addiktioista ja niiden voittamisesta. Oli se addiktio sitten alkoholi, uhkapelit...tai ylensyönti. Olen vasta päässyt alkuun mutta jo nyt pidän kirjasta. Siinä annetaan paljon kysymyksiä joita jää tosissaan pohtimaan. Siitä mitä addiktio korvaa elämässä, millaista kuvittelen elämäni olevan ilman addiktiotani, kykenenkö paranemaan addiktiostani yksin vai tarvitsenko apua... Enemmän tästä kun pääsen lukemaan pidemmälle!

Avukseni tähän painonpudotukseen otan Kiloklubin ainakin näin aluksi. En tiedä kumpi on parempi Kilolubi vai Keventäjät. Kokemuksia??

Kiloklubi nyt ainakin on ilmainen joten kokeilen sitä hetken ja jos toimii jatkan, jos ei voin kokeilla Keventäjiä.

Uiminen, vesijuoksu, pyöräily ja jooga, sekä pienet kotijumpat tulevat nyt ainakin aluksi olemaan kuntoilumetodit. En ole oikein koskaan ollut kuntosali-ihmisiä vaikka olen kokeillut useamman kerran aloittaa. Tanssia rakastan mutta katsotaan löytyykö varaa. Nämä pääkaupunkiseudun tanssikoulut kun ovat niin kalliita, enkä pysty sitoutumaan tiettyihin viikkotunteihin sillä teen vuorotyötä. No, näitä ehtii miettiä.

Painonpudotus on pitkä prosessi. Se mitä on kroppaan tullut kerättyä vuosien mittaa ei parissa viikossa tai kuukaudessa lähde. Toivottavasti sieltä löytyy joku joka seurailisi mukana ja kommentoisi, yhdessä saamme jotain aikaan kun kykenemme tsemppaamaan toisiamme!