Huomenna lähtö leiriä vetämään joten blogi hiljenee joksikin aikaa, kun en tiedä mitkä mahikset on päivitellä. Eikä punnituksiakaan voi tehdä. Nyt ei ole paino vielä pudonnut. Mutta olenkin ollut huono aloittamaan, kalorit joka päivä menee yli. Yritän nyt ensin opetella mitkä on hyviä rasvoja, mistä saan hyvin kuituja ja niin edelleen jotta oppisin syömään terveellisesti. Tuolla kiloklubissa on siihen oiva mahdollisuus kun siellä pallot punertavat tai vihertävät sen mukaan mitä on tullut syötyä ja sieltä voi myös tsekata missä vika jos pallot ovat väärän värisiä. Suosittelen kyllä kaikille. Ja kun tuo Kiloklubi on ilmainen niin kuka tahansa voi kokeilla :) Kun tietoisuus niistä hyvistä ja terveellisistä ruoista on riittävä alan kiinnittää enemmän huomiota kalorimääriin. Kun kasvissyöjällä esim. proteiinien saanti on erilaista käytän paljon mm. oliiviöljyä joka vetäisee kalorit ylös, mutta hyvät rasvat vihreiksi. Opettelua, opettelua.

Hiidi oli keksinyt blogissaan hyvän idean listata niitä asioita Miksi haluaa laihtua.

1) Haluan olla TERVE. Kun painoa on liikaa se johtaa helposti muihinkin tauteihin.

2) Haluan JAKSAA. Haluan jaksaa juosta junalle jos meinaan myöhästyä, haluan jaksaa kiivetä portaat tai vuoren rinteelle hengästymättä puolikuoliaaksi. Haluan jaksaa harrastaa liikuntaa. Kun nyt aloitan tuntuu ettei kunto riitä ja lopetan kesken kaiken, vaikka jatkaminen auttaisikin kunnon kohoamisessa.

3) Haluan paremman ITSETUNNON. Haluan toki, että minua rakastetaan juuri sellaisena kuin olen, mutta itse haluan olla hoikempi. En mikään rimppakinttu mallineito, vaan normaalikokoinen. Haluan, että voin pukeutua juuri niin kuin haluan ja että koen itseni kauniiksi. Nyt en koe niin kuin ajoittain. Haluan että voin mennä tanssitunnille (jota rakastan) ilman että minusta tuntuu että kaikki tuijottavat ja miettivät että mitä tuo läski täällä tekee (eivät ne edes suurinosa niin ajattele mutta huonolla itsetunnolla luulen niin). Kun itsetuntoni paranee, opin rakastamaan itseäni ja sitä kautta joku ehkä vielä rakastaa minuakin (romanttisessa ja seksuaalisessa mielessä). Haluan että voin sanoa itselleni että KYlläpäs sinä olet KAUNIS!

4) Haluan uusia HAASTEITA, kiinnostua uusista asioista ja olla AKTIIVINEN. Nyt tuntuu, että jaksaminen on niin huonoa ja keskittyminen myös. Luulen näiden johtuvan aktiivisuustason alhaisuudesta, joka puolestaan johtuu huonosta kunnosta ja huonoista ruokailutottumuksista (sokeripiikit ja niiden jälkeinen väsymys, liika keskittyminen omaan vartaloon, laiskuus aktiivisuudessa kun ei jaksa liikkua kilojen takia).

5) Syynä miksi kirjoitan tätä on myös se, että haluan eroon TUNNESYÖMISESTÄ. Haluan oppia uusia keinoja hallita surua ja iloakin. Haluan myös eroon RIIPPUVUUDESTANI sokeriin.

Oliskohan siinä nyt aluksi syitä.

Ai niin. Ostin vihdoin elektronisen vaaán ja kas vain painoni olikin enemmän kuin luulin. Nyt 91,2. Vielä kesällä olin 83, mutta tuo laihtuminen (sitä ennen 100) johtui sairaudesta. Niimpä ne kilot tulivat takaisin kun sokeriaddiktio iski taas ja vedin naamaan suklaata ja sipsiä.