Neiti Kirjokansi listasi blogissaan oivallisesti Kilosavottansa välietappeja. Niitä palkintoja joita itselleen suo, kun tietty kilomäärä, ja laihdutusurakan kohta on saavutettu. Hienoja palkintoja Neiti meinaakin itselleen antaa. Ja sietääkin. On se yksi hienommista asioista, että vihdoin ymmärrämme jokainen oman terveytemme ainutlaatuisuuden ja päätämme karistaa ne läskit jotka estävät meitä olemasta Terveitä.

Haastan täten itseni, ja miksen samalla jokaisen muunkin, samaiseen tehtävään. Mitkä ovat Sinun välietappisi? Ja miten palkitset itsesi kun ne saavutat. Onhan vähän tälläistä Porkkana-tekniikkaa jolla lapsia kiristetään tekemään läksyjä ja siivoamaan huoneensa. "Kunhan siivoat huoneen on iltapalaksi pannaria". Mutta se kyllä toimii. Lahjokaamme siis itseämme.

Aion samalla laatia aarrekartan. Aarrekartta on rekisteröity menetelmä jolla pyritään toteuttamaan Unelmia. Tässä tilanteessa unelma on siis laihtua. Aion sen avulla suunnata niihin tavoitteisiin joita listasin syiksi laihtua. Menetelmässä etsitään kuvia, ja ehkä tekstejä, jotka kuvaavat omia unelmia - tässä unelmia liittyen terveempään ja hoikempaan elämään. Kuvat, vaikka lehdistä, liimataan paperille ja laitetaan vaikkapa omalle seinälle tai taskumuodossa lompakkoon. Vaikka kuinka naivia ja kornia, kun oikein jotain haluaa, sen yleensä saavuttaa. Positiivinen vetää puoleen positiivista, negatiivinen negatiivista. Kun jaksaa uskoa, että laihtuminen on mahdollista - laihdun. Näillä kuvilla voin pohtia sitä mitä laihtumisella haluan saavuttaa ja mitä haluan tehdä kun kroppa taas antaa myöten.

Josko tälläinen työstäminen auttaisi saamaan motivaatiota ja etenkin auttaisi henkisesti jaksamaan. Se mitä tapahtuu pään sisällä on ehdottoman ratkaisevaa tälläisesä projektissa.