Työt ne sitten alkoi totta tosiaan. Nyt on syömisten kanssa taas niin ja näin. Kolmivuorotyöläisenä säännöllinen ruokailu ei aina ole kovin helppoa etenkään tälläiselle suursyöpölle. Niimpä tästä tulee tosi tylsä ruokapostaus mutta johonkin se on kirjattava ylös, että tulee noudatettuakin. Eli sen lisäksi että syön terveellisesti pitäisi ruokarytmi kuitenkin säilyä. Olen töissä lastenkodissa ja siellä toki on säännölliset ruoka-ajat muttamutta.

Aamuvuoroon tullessa olen aina ennen....syönyt aamupalan kotona ja sitten kakkos aamiaisen duunissa lasten kanssa josseivät he ole jo lähteneet kouluun. "Otan nyt vaan tän yhden leivän tän kahvin kanssa...". Päivän mittaan saattaa tulla närpittyä jotain pientä kaapeista jos on ollut tylsää...Lounas saattaa jäädä väliin kokonaan jos ei lapsia ole paikalla enkä ole ottanut kotoa ruokaa mukaan joten tulee syötyä kasa leipää silloin tällöin.

Mutta NYT se päätös: Aamupalan syön tästä lähdin kotona jo töissä ei syödä enää aamiaista! Mukaan myös kotona tehty terveellinen lounas ja hedelmiä. Lounas syödään ennen kuin lapset palailevat koulusta mielellään ennen puoltapäivää. Hedelmiä napaan kun lapsilla on välipala.

Iltavuoroon tullessa monasti nukun melko pitkään enkä ehdi aamulla ennen vuoron alkua (n. klo 13) tehdä suuria. Niimpä aamupala on myöhäinen ja lounas jää kokonaan väliin. Kaupan kautta duuniin meneessä tuli ennen aina helposti ostettua herkkua. Makeisia kun oli jo vähän nälkä tai ainakin alhaiset sokerit. Niitä sitten mussutin päivän mittaan ja illalliseen saakka. Illallinen saattoi toisinaan olla vain salaatti jos ei mukana ollut omaa ruokaa, sillä kasvissyöjänä ei ollut aina valmisteilla minulle sopivaa ateriaa. Iltapalan syön lasten kanssa seitsemän aikaan. Yleensä vain leipää. Kotiin tultua kymmenen jälkeen olen syönyt kakkosiltapalan kun on muka nälkä. Niin esim nyt...söin jo kaksi leipää ja hedelmää ja teetä töissä mutta kova hinku jo jääkaapille.

NYT. Yritän herätä ajoissa myös iltavuoro päivinä ja syödä aamiaisen. Jos en ehdi syödä lounasta ennen töitä otan lounasta mukaan ja syön sen heti töihin tultua. Tai vähintään mukana on näkkileipää ja hedelmiä joilla saa pidettyä nälän pois. Myöskin otan mukaan riittävästi ruokaa niin että se riittää illalliselle jonka syön töissä. Syön iltapalaa lasten kanssa seiskalta. Jos olen näin tehnyt en enää syö kotona. Jos on todella nälkä juon kupin teetä ja syön vaikka yhden omenan ennen nukkumaan menoa.

Yövuorot ne vasta ovatkin olleet antoisia kilojen karttumiselle. Mukaan sattuu aina höttöä ja karkkia ja energiajuomaa ja muuta kaloripitoista joilla koittaa itseään hereillä pitää. Etenkin sokerinsyönti on yhtä turhan kanssa. Pikainen sokeripiikki kyllä herättää hetkeksi mutta alastulo on sitäkin hurjempi. Ja kaikki tuo syöpöttely näkyy pelastusrenkaana mahan ympärillä. Myös epäsäännöllinen syönti noina päivinä on hallaa. Ennen töihin menoa on ehkä syönyt aterian, sitten iltapalan. Töissä keskellä yötä epäsäännöllisesti ja yleensä vaan leipää. Ja paljonn syökin koska se pitää myös hereillä kun on tekemistä. Sitten aamupalaa lasten kanssa ja helposti kotiin tultua vielä vähän lisää. Sitten nukkumaan ja herättyä helposti vain leipää. Useamman yövuoron putkina saattavat lämpimät ateriat unohtua kokonaan kun on tokkurassa eikä jaksaisi/ehtisi edes kokata.

NYT. Yritän kääntää rytmin niin, että ikäänkuin olisin hereillä päivä aikaan. Eli juuri ennen töihin menoa syön "aamiaisen" sitten töissä 23-00 aikana lounaan, välissä ehkä hedelmää, ja jos vielä nälkä aamuyöstä "päivällisen". Jos syön aamupalaa lasten kanssa en kotiin tultua enää syö ennen nukkumista mitään, ja herättyä taas sama ruljanssi. Tämä saattaa tuottaa hankaluuksia juuri noina päivinä kun vaihtuu päivävuoroista öihin, mutta jos tällä saataisiin vähän kuriin. Tai sitten yövuoropäivinä vähän paastomeininkiä ja öisin vain hedelmää tms. JA se tärkein. Ei karkkia tai muuta mukaan ollenkaan. Hedelmät saa olla nyt namina.

 

Liikunnan järjestäminen on sekin vähän hankalaa. Säännölliselle viikkotunnille osallistuminen kun ei ole aina mahdollista. Mutta pitää löytää paikka, jossa voisi käydä silloin kun itselle sopii. Nämä pääkaupunkiseudun liikuntakeskukset (niinkuin SATS vaikkapa) eivät oikein sovi minulle. En pysty sitoutumaan vuodeksi kun en ole välttämättä maassa niin kauaa. Ja ovatpa muutenkin minusta aika tyyriitä. Uimassa voi onneksi käydä milloin vain. Tykkäisin käydä tanssitunneilla mutta ne tuppaavat vaatimaan sitä viikkotuntia. Tai ovat törkykalliita. Haluaisin muuten kokeilla Zumbaa, vaikka se ostostv muoti ilmiö onkin. Tietääkö kukaan missä sitä voi pk-seudulla koittaa. Joogan koitan taas aloittaa. Se on ihanaa.

Katsotaan miten tällä pärjätään kunhan työt tästä tosiaan pääsee käyntiin.