Niin se meni taas johannes. En ole aikoihin viettänyt sitä järvenrannalla. Useamman kerran olen ollut ulkomailla sekä ystäväni kotitalolla joka kylläkin sijaitsee "maalla" muttei järvenrannalla ja ne juhannukset ovat olleet kaveriporukalla alkoholia enemmän tai vähemmän nauttien. Nyt lähdin äitini kesäpaikkaan johon myös serkkuni tulivat. Meno oli rauhaisaa eikä lauantain sadekaan haitannut kun mukaan ottanut dekkari kyllä viihdytti. Ruokailutkin pysyivät yllättävää kyllä kohtuullisina kun kasvisnyyttejä, maissia ja salaatteja tuli nautittua. Toki muutama kasvisnakki ja lähtöpäivän lettukestit sekä raparperipiirakka muutaman kalorin sitä nostivatkin. Kotona odotti tänä aamuna yllätys kun paino oli kaikesta huolimatta edellisestä punnituksesta laskenut ja on nyt 95,8!

Päivät järvenrannalla sujuivat mukavasti turistessa, kokkoa poltellessa ja nauttien savusaunasta ja uimisesta.

Aloitin kesäjuhaln päättymisen kunniaksi myös mittailemaan vyötäröä ja muita paksuja kohtia koska niiden pienentymistä odotan enemmän kuin painon putoamista. Minulla tuntuu aina kertyvän kaikki reisiin ja pohkeisiin (toki muuannekin mutta ne häiritsevät). EN ole kuunaan pyysytynyt pitämään kivoja saappaita tai housuja kun ne aina kiristävät tai eivät mene vetoketjut kiinni. Niinpä vinkit näiden alueiden pienentämiseen otetaan ilolla vastaan!

Saman tien aloitin myös puhdistuskuurin. Ostin MethodDraine detox- kuurin joka kestää 20 päivää. Se ei varsinaisesti vaadi paastoa vaan juomaa juodaan normaalin ruokavalion ohella, toki kevyeen ruokavalioon kehoitetaan. Huomasin juuri etten saanut ohjevihkosta mukaan jossa kerrotaan suositeltavista/kielletyistä ruoka-aineista. Olen aikanaan vuosia sitten tämän tehnyt aiemminkin. En tee tätä pudottaakseni painoa vaan puhdistaakseni kroppaa. Viime viikolla taas ei tuntunut vatsa lainkaan toimivan ja sehän kertoo tukoksista ja ongelmista ruoansulatuksessa. Sain vuoden alussa erittäin pahan vatsataudin ulkomailla ollessani ja se paljastui madoiksi. Suomeen palattua tein uudet testit ja jotain parasiitteja, joskin "oireettomia", on yhä jäljellä. Otan kuurin siis myös siksi että josko nuokin kiusalliset vieraat vatsastani poistuisvat samalla kun muutkin kuona-aineet. Paljon tässä pitää nestettä juoda (detox juomaa 1,5 l ja lisäksi vettä mielellään saman verran).

Koitan siis seuraavat 20 päivää elellä keveästi juoden paljon nestettä. Muistelen että kahviakaan ei kuurin aikana saisi juoda, mutta en taida siihen kyetä. Lueskelin kuitenkin jotain keskustelupalstaa jossa joku sanoi, että himot herkkuihin katosivat tämän kuurin aikana joten josko se toisi jonkin pysyvän muutoksen?

Ja niin, tässä muuten samalla löysin netistä noita ohjeita. Kahvista tosiaan pitäisi luopua....voisikohan sen tehdä niin että juo kupin päivässä. Minulla nimittäin osuu taas ensi viikonloppuun yövuorot ja en tiedä miten niistä selviän jos en saa kahvia. Lisäksi maitotuotteita pitäisi välttää. Olen ottanut tavaksi tehdä aamuisin smoothieta johon käytän jogurttia joten taitaa sillekin olla tarvetta löytää korvaaja.

Joten kevyellä tiellä ollaan taas. Joskin huumoripläjäys tähän loppuun: äitin tuli juuri kylään mukanaan karjalanpiirakoita ja mansikkaviinerit. En kehtaa äitiä loukata joten onhan ne sitten syötävä. Taitaa olla illalla pyörälenkin paikka että viinerikalorit saa poistettua (kaloreita varmaan 400 ainakin....)